Vinkøleskabe fritstående (2)

Tabel Liste

1

  • Datablad
    DKK 10.495
    Sammenlign
  • Datablad
    DKK 15.995
    Sammenlign

Fritstående vinkøleskabe

Leder du efter et fritstående vinkøleskab til at opbevare din vinsamling i, så er du kommer til det helt rette sted. Her på siden finder du vores aktuelle udvalg af fritstående vinkøleskabe produceret af markedets førende producenter. Her på siden kan du også blive klogere på, hvorfor det er en god ide at anskaffe et fritstående vinkøleskab.

Hvornår har man behov for et vinkøleskab?

Mange vil argumentere for, at et vinkøleskab er mere ”nice to have” end ”need to have”. Men hvis du går op i god vin, så bør du også tage opbevaringen af den seriøst. God vin kan nemlig ikke uden videre opbevares ved stuetemperatur og ej heller i et almindeligt køleskab. Et vinkøleskab er designet til at kunne opbevare vin ved de helt rette temperaturer og betingelser. Dette betyder, at du med et vinkøleskab til enhver tid kan have veltempererede vine klar til servering. Og alt afhængigt af vinkøleskabets størrelse, kan du opbevare et stort antal af flasker – helt op til 310 flasker Bordeaux-rødvin eller tilsvarende.

Giv din vin de rette betingelser med et vinkøleskab

De forhold, som du opbevarer din vin i, er afgørende for kvaliteten af vinen. Temperatur, luftfugtighed og lys er de tre betingelser som har størst indvirkning på kvaliteten af din vin fra du køber den til du skænker den. En fjerde faktor, som har betydning for vinens kvalitet, er hvorvidt den opbevares vandret eller lodret. Er du en vinkender, bør du altså have fokus på disse fire faktorer, når du skal opbevare din vin.

Opbevar og servér vinen ved den rette temperatur

Hvad angår temperatur, så differentierer man mellem opbevaringstemperatur og serveringstemperatur. Førstnævnte, opbevaringstemperaturen, er ens for alle vintyper og bør ligge på 12-14 grader. Her har vinen de bedste forudsætninger for at holde og udvikle sig. Ved højere temperaturer udvikler vinen sig hurtigere og ved lavere temperaturer går udviklingen tilsvarende langsommere. Det er vigtigt, at vinen ikke udsættes for temperaturudsving og blandt andet af denne årsag giver det rigtig god mening at have et separat vinkøleskab, som ikke åbnes og lukkes i tide og utide, ligesom et normalt køleskab. Derfor må du heller ikke opbevare dine vine i køkkenet, hvor temperaturen svinger en del i forbindelse med madlavningen. Når det kommer til serveringstemperaturen, er der forskel på de forskellige vintyper. Mousserende vine serveres ved de laveste temperaturer, rødvin ved de højeste og hvidvin ligger et sted midt imellem. Udover at differentiere mellem mousserende vine, hvid- og rødvin, så har den specifikke vins karakter også betydning for, hvilken temperatur vinen skal serveres ved. Som udgangspunkt bør du følge disse retningslinjer:

Mousserende vines serveringstemperature
6-8 grader: Lette og simple mousserende vine.
10-12 grader: Komplekse og fyldige mousserende vine.

Hvidvins serveringstemperature
6-8 grader: Friske, lette og ikke fadlagrede hvidvine.
10-12 grader: Lettere kraftige og lidt komplekse hvidvine, evt. med lidt fadlagring. 
12-14 grader: Kraftige og komplekse vine med meget fadlagring.

Rødvins serveringstemperature
14-16 grader: Lette og ukomplicerede rødvine uden fadlagring.
16-17 grader: Lettere kraftige rødvine, med fyldig druetype og lidt fadlagring.
17-28 grader: Kraftige, tunge og tit modne rødvine med fyldig druetype og fadlagring.

Sørg for at vinen opbevares med konstant høj luftfugtighed

Luftfugtigheden er en central faktor, hvis du opbevarer vine, som du skal have liggende i mange år. Når en vin skal opbevares i over 5 år, kan korkproppen nemlig vise sig at være et svagt led – ikke glasflasken, da denne er fuldstændig lufttæt. Korkproppen derimod kan medføre, at vinen bliver tilført for meget ilt og derfor udvikler sig. En for tør prop er problematisk, da den kan skrumpe og hermed lukke luft ind til vinen. Er korkproppen derimod for fugtig er dette også et problem, da den i så fald er mere udsat for at blive angrebet af svampe. For høj fugtighed kan også ødelægge vinens etiket. Med et vinkøleskab er du i stand til at tage den fulde kontrol over luftfugtigheden som vinen befinder sig i og hermed sikre, at din vin har de optimale forudsætninger for at udvikle sig, som den skal.

Beskyt vinen mod lys med et vinkøleskab

Vin skal opbevares et sted, hvor den ikke udsættes for særlig meget lys. Lys har nemlig også en indvirkning på, hvordan vinen udvikler sig. For meget lys betyder, at den ikke udvikler sig optimalt. Det er blandt andet også derfor vin opbevares i farvede, mørke flasker. Vinkøleskabe er naturligvis indrettet til at opbevare din vin i den helt rette mængde lys.

Lad vinen ligge vandret i dit vinkøleskab

Det er en god idé at opbevare sin vin vandret. Når vinen opbevares liggende, så er væsken i kontakt med korkproppen og dette forebygger at proppen tørrer ud. Hvis du har med gammel vin at gøre, er det dog vigtigt, at du nogle dage forud for servering stiller flasken op, så du undgår at få bundfald i dit glas ved servering.

Temperér forskellige vintyper på samme tid

Vil du gerne have muligheden for at temperere flere forskellige vintyper på samme tid, så bør du vælge et fritstående vinkøleskab med flere forskellige kølezoner. Du kan indstille temperaturen i hver enkelt zone og således benytte en af zonerne til vinopbevaring og nogle af de andre til temperering. Dette fritstående vinkøleskab fra Liebherr byder på hele tre forskellige temperaturzoner, og er derfor et godt valg til dig, der gerne vil kunne både opbevare og temperere forskellige vine i samme vinkøleskab.

Hos Nyvo finder du alt du skal bruge til køkkenet

Udover vores store sortiment af fritstående vinkøleskabe fra Liebherr, Siemens & Bosch, kan du her på Nyvo.dk også finde et stort udvalg af andre elementer til køkkenet, heriblandt integrerede vinkøleskabe, ovne, kogeplader, kaffemaskiner, køleskabe, fryseskabe, køle-/fryseskab, amerikanerkøleskabe, opvaskemaskiner og emhætter.

Kontakt os og hør nærmere

Har ud spørgsmål til vores fritstående vinkøleskabe eller har du brug for vejledning, så tøv ikke med at kontakte os. Hos Nyvo.dk har vi mange års erfaring med hårde hvidevarer og vil altid gerne dele ud af vores erfaring. Du kan kontakte os på tlf. 70 26 70 28 på hverdage mellem 10.00 - 15.00 eller sende os en mail på [email protected] – så vender vi tilbage til dig så hurtigt som muligt.