Væghængte emhætter (18)

Tabel Liste

1

  • Datablad
    DKK 8.900
    Sammenlign
  • Datablad
    DKK 1.900
    Sammenlign
  • Datablad
    DKK 1.700
    Sammenlign
  • Datablad
    DKK 1.600
    Sammenlign
  • Datablad
    DKK 1.100
    Sammenlign
  • Datablad
    DKK 4.300
    Sammenlign
  • Datablad
    DKK 2.800
    Sammenlign
  • Datablad
    DKK 4.900
    Sammenlign
  • Datablad
    DKK 5.900
    Sammenlign
  • Datablad
    DKK 6.600
    Sammenlign
  • Datablad
    DKK 5.900
    Sammenlign
  • Datablad
    DKK 2.895
    Sammenlign
  • Datablad
    DKK 2.900
    Sammenlign
  • Datablad
    DKK 5.100
    Sammenlign
  • Datablad
    DKK 5.200
    Sammenlign
  • Datablad
    DKK 5.895
    Sammenlign
  • Datablad
    DKK 5.695
    Sammenlign
  • Datablad
    DKK 9.700
    Sammenlign

Væghængte emhætter

Hos Nyvo.dk finder du et stort udvalg af væghængte emhætter til dit køkken. En væghængt emhætte monteres direkte på væggen over din kogeplade eller bag dit komfur. Herfra sørger den for at holde dit køkken frit for mados. Væghængte emhætter er nemme at installere og findes i to forskellige typer, nemlig skråtstillede emhætter og traditionelle emhætter. Her på siden kan du se vores sortiment af emhætter fra forskellige mærker og i varierende prisklasser. Herudover kan du i bunden af siden også blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge en ny emhætte til dit køkken.

Skråtstillede eller traditionelle væghængte emhætter

Hvis du er på udkig efter en væghængt emhætte, er der to typer, som du kan vælge imellem: Skråtstillede emhætter og traditionelle emhætter. Forskellen på de to ligger både i æstetikken og i det praktiske. Begge emhættetyper er yderst effektive i deres sugeevne, men hvis man har et lille køkken, hvor plads er en mangelvare, kan det være hensigtsmæssigt at vælge den ene type frem for den anden. I nogle tilfælde vil en skråtstillet emhætte være med til at skabe lidt mere luft i rummet med sin skrå flade. Til gengæld fås de traditionelle væghængt emhætter også i ganske smalle udgaver, som også kan være et fornuftigt valg til mindre køkkener. Herudover bør du gå efter en emhætte, der ’klæder’ dit køkken bedst og som passer bedst ind i indretningen.

Har du brug for en emhætte med recirkulation eller udsugning?

Emhætter har forskellige muligheder for at fjerne mados fra dit køkken. Nogle emhætter har recirkulation via kulfilter, mens andre har aftræk til det fri, også blot kaldet udsugning. En udsugningsemhætte tilkobles et rørsystem der fører madosen ud gennem mur eller tag. Hvis boligen ikke tilbyder aftræk til det fri, skal man vælge en emhætte med recirkulation. Recirkulation fungerer således, at luften suges igennem et kulfilter, der sørger for at filtrere luften og fjerne lugten, inden luften på ny sendes ud i køkkenet. Filteret skal skiftet et par gange i løbet af året. Sørg for at se i specifikationerne, om den emhætte du overvejer at købe, benytter recirkulation eller udsugning, eller har mulighed for begge løsninger.

Husk at tjekke emhættens kapacitet

Når du skal anskaffe dig en emhætte, er det vigtigt, at emhættens sugeevne matcher køkkenets størrelse. Du skal altså holde emhættens kapacitet, som måles i kubikmeter, op mod dit køkkens rumfang. Du finder ud af hvilken emhættekapacitet du har brug for ved at gange rummets længde, bredde og højde og herefter gange resultatet med 10. Grunden til at du gange resultatet med 10 er, at emhætten skal kunne udskifte luften i rummet ti gange i timen. Måler dit køkken 3 meter x 4 meter x 2,5 meter, så er rumfanget 30 kubikmeter. Dette gange du med 10 og derfor kræver dit køkken en emhætte med en kapacitet på 300 kubikmeter/time. Du kan se vores emhætters kapacitet under Sugestyrke i m³/time under Specifikationer.

Undtagelser for udregningen af emhættekapacitet

Anskaffer du dig en recirkulationsemhætte med kulfilter, eller en udsugningsemhætte med kort aftræksslange, så bør du følge retningslinjerne, som er udstukket oven for. Investerer du derimod i en multifunktionel udsugningsemhætte, som også kan bruges til recirkulation ved installation af et kulfilter, og benytter du den til sidstnævnte, så bør du gå efter en større kapacitet end den ovenfor udregnede. Dette skyldes, at sugeevnen falder, når du bruger et kulfilter i udsugningsemhætter. Sugevnen på en udsugningsemhætte falder også, hvis aftræksslangen er lang eller slår et knæk. I disse tilfælde bør du også gå efter en emhætte med større kapacitet end den ovenfor udregnede. Benytter du dig ofte af kraftige krydderier eller andre stærktlugtende fødevarer, så bør du overveje at anskaffe dig en emhætte med endnu større kapacitet.

Undersøg emhættens energiforbrug

Når du skal anskaffe dig en ny emhætte, bør du altid undersøge hvor meget energi emhætten bruger om året. For at danne dig et overblik over dette, kan du kaste et blik på emhættens energimærkning. På energimærkningen kan du se, hvor emhættens energieffektivitet ligger på en skala fra A+++ til D, hvor A+++ er det bedst mulige energieffektivitet. På mærkningen kan du også se emhættens årlige energiforbrug i kWh/år. Herudover giver mærkningen dig også et overblik over en emhættes ventilation, belysning og fedtfiltrering ud fra en skala fra A til G. Du kan også se, hvad emhættens støjniveau er, når den kører på højeste niveau. Når det kommer til støjniveau, så ligger de mest stille emhætter på omkring 50 til 55 dB, mens de normale emhætter har et støjniveau imellem 55 og 75 dB. Emhætter som udelukkende fungerer med recirkulation, er ikke registreret under energimærkningen.

Vi står altid klar til at besvare dine spørgsmål

Er du i tvivl om hvilken emhætte du skal vælge, eller har du specifikke spørgsmål til nogle af vores produkter? Så tøv ikke med at kontakte os. Hos Nyvo.dk står vi altid klar til at hjælpe dig med at vælge lige netop den emhætte, der matcher dine behov. Så kontakt os og lad os hjælpe dig godt på vej. Du kan kontakte os på tlf. 70 26 70 28 på hverdage mellem 10 og 15, eller på mail [email protected] Du kan skrive til os via vores kontaktformular. Vi bestræber os altid på at svare tilbage inden for 48 timer i hverdagene.