Frithængte emhætter (56)
-
DKK 12.495
-
Elica Shining Wirehængt Emhætte -
Recirkulation - 400 (520) m³/ t - 50 cm Findes i flere farver -
Elica Édith Wirehængt Emhætte -
Classic - Recirkulation - 400 (500) m³/ t - 50 cm Findes i flere farver -
DKK 6.595
-
DKK 6.595
Frithængte emhætter
Hos Nyvo har vi et bredt sortiment af frithængte emhætter til køkkenet, heriblandt både wirehængte og frithængende emhætter. En frithængt emhætte monteres på loftet over dine kogeplader eller komfur. En frithængt emhætte er et oplagt valg, hvis man har en kogeø, og derfor ikke har en væg at montere emhætten på.
Herunder kan du se vores store, aktuelle udvalg af frithængte emhætter. Nederst på siden kan du desuden få nogle råd til hvad du skal være opmærksom i jagten på den perfekte emhætte til dig køkken.
Skab luft i køkkenet med en frithængende eller wirehængt emhætte
Alle vores frithængende emhætter er oplagte valg til at suge mados fra din kogeø. Spørgsmålet om hvorvidt emhætten skal være frithængt eller wirehængt afhænger primært af hvilket udtryk man godt kunne tænke sig i sit køkken. En klassisk frithængende emhætte har typisk et enkelt, stilrent og diskret look. Udover frithængende emhætter kan du også over veje væghængte emhætter, der hænger på væggen bag dit komfur, eller indbygningsemhætter, der bliver en del af dit eksisterende køkken.
De wirehængte emhætter har et lidt mere luftigt udtryk og til tider også et mere kunstnerisk udtryk, og kan i sig selv udgøre et helt lille kunstværk i køkkenet. Så vil du gerne lade din emhætte udgøre et lille kunststykke i rummet og skabe masser af blikfang, så er der mange gode valgmuligheder blandt vores wirehængte emhætter. Vores råd til dig er at gå efter den type, der passer bedst ind i stilen i netop dit køkken.
Skal du benytte dig af recirkulation eller udsugningsemhætte?
Når du skal vælge din kommende emhætte, er det vigtigt, at du sætter dig ind i om emhættens sugevne møder dine behov. Der findes nemlig to grundlæggende forskellige typer af emhætter: Emhætter med recirkulation og emhætter til udsugning.
Emhætter til udsugning, kobles på boligens eksisterende udsugningssystem, hvor igennem den transporterer luften ud af køkkenet.
Hvis der ikke findes et aftræk til ud i det fri fra dit køkken af, så bør du i stedet anskaffe dig en recirkulationsemhætte. Recirkulation fungerer ved hjælp af et kulfilter, hvor igennem luften filtreres og lugten fjernes inden luften igen sendes ud i køkkenet. Et kulfilter skal skiftes et par gange i løbet af et år. Tjek specifikationerne på den emhætte, som du overvejer at købe, for at se om emhætten er beregnet til udsugning, recirkulation eller måske endda er beregnet til brug med begge dele.
Vælg den rigtige sugeevne til køkkenets størrelse
Når man skal investere i en ny emhætte, er det vigtigt at sætte sig ind i hvor mange kubikmeter i timen emhætten skal kunne suge, for at kunne dække køkkenets omfang. Dette er nødvendigt for at du kan sikre dig at emhættens ydeevne lever op til dine behov.
For at finde ud af hvor stor sugeevne din kommende emhætte skal have, skal du derfor finde ud af hvad dit køkkens rumfang er. Dette gør du ved at gange køkkenets længde, bredde og højde. Dette resultat ganger du dernæst med ti, da en emhætte som udgangspunkt skal evne at udskifte al luften i køkkenet 10 gange pr. time.
Hvis dit køkken måler 3 meter x 4 meter x 2,5 meter, så er rumfanget 30. Når rumfanget ganges med 10 lander du på et krav om en emhættekapacitet på minimum 300 kubikmeter i timen. Du kan se en given emhættes kapacitet under Sugestyrke i m³/time under Specifikationer.
Forbehold for udregningen af kapacitet
Udregningen af den kapacitet, der som minimum kræves, er vejledende og der er nogle enkelte undtagelser. Hvis du investerer i en udsugningsemhætte, der også kan benyttes til recirkulation ved installation af et kulfilter, så vil sugeevnen falde, hvis du benytter den til sidstnævnte. Sugevnen kan også dale, når du benytter en udsugningsemhætte, hvis aftræksslange er særligt lang eller slår et knæk. I så fald bør du også anskaffe dig en emhætte med større kapacitet end den ovenfor udregnede.
Benytter du herimod en recirkulationsemhætte med kulfilter eller en udsugningsemhætte med kort aftræksslange, så skal du blot følge vores udregningsvejledning ovenfor.
Gebærder du dig hyppigt i verdenskøkkenet og benytter mange stærktlugtende krydderier og fødevarer, så bør du tilsvarende anskaffe dig en emhætte med større kapacitet end ellers anbefalet.
Vælg en emhætte med lavt energiforbrug
Endnu en ting du skal være opmærksom på, når du skal investere i en ny emhætte, er hvordan emhættens energiforbrug er. Af miljømæssige og økonomiske årsager er der nemlig meget at vinde på at vælge en emhætte med lavt energiforbrug.
For at få et indblik i en emhættes forbrug af energi skal du kigge på emhættens energimærkning. Energimærkningen viser hvor en given emhættes energieffektivt placerer sig på en skala fra A+++ til D, hvor A+++ er bedst. Energimærkningen viser dig også emhættens årlige energiforbrug i kWh. Du kan også se emhættens ventilation, belysning, fedtfiltrering og støjniveau på mærkningen. Både ventilation, belysning og fedtfiltrering måles på en skala fra A til G, men støjniveau måles i decibel. Emhætter med et støjniveau i den lave ende ligger på omkring 50 dB, hvorimod det normale støjniveau ligger på 55 til 75 dB.
Recirkulationsemhætter er undtaget fra energimærkningen.
Har du spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål til vores emhætter eller har brug for generel vejledning i forbindelse med anskaffelsen af en ny emhætte, så kontakt os. Vi sidder altid klar til at besvare dine spørgsmål. Så kontakt og lad os tage en snak om hvilken emhætte, der møder dine behov.
Du kan ringe til os på tlf. 70 26 70 28 på hverdage mellem 10 og 15. Du er også velkommen til at sende en mail til [email protected] eller skrive til os gennem vores kontaktformular. Vi bestræber os på at vende tilbage til dig inden for 48 timer på hverdage.